IKLAN: Tawaran Menarik UNTUK PENGUNJUNG BLOG INI

IKLAN: Tawaran Menarik UNTUK PENGUNJUNG BLOG INI
TUKARKAN SIMKAD PREPAID ANDA KE SIMKAD PREPAID TONE EXCEL. DENGAN MODAL SERENDAH RM95.40 ANDA AKAN DIBERI SIMKAD PERCUMA DAN KREDIT RM30. Nak tahu APA KELEBIHANNYA? ANTARANYA: Jika anda topup RM30, anda akan dapat kredit/airtime sebanyak RM30 dan tambahan data internet sebanyak 1.5 GB untuk selama 15 hari percuma. Jika anda topup RM50, anda akan dapat kredit/air time sebanyak RM50, tambahan data internet sebanyak 2.5 GB dan 100 minit panggilan percuma kesemua rangkaian., TAKAFUL PERCUMA RM50,000. KLIK LINK DIATAS

📸275.Shortnote Kuliah Maghrib Al Fadhil Ustaz Azhar Idrus (Bahasa Standard).



💡:Ilmu Akhirat Dari Murabbi UAI.

🕌:Masjid Titian Baru Kedai Buluh Kuala Terengganu | Selasa:10 Oktober 2017.
📖:Kitab Peristiwa Akhir Zaman.

◾A..Akan datang satu zaman akan berlaku atas manusia satu mase orang2 kaye dari umat ku ke mekah pergi makan angin..pergi berseronok..nak bermewah..berlaku dah sekarang ni..

SIAPAKAH SEBAIK-BAIK MANUSIA?



Terdapat 11 golongan "sebaik-baik manusia " menurut hadis sahih.

1. RASULULLAH SAW bersabda:
( *خيركم من تعلم القرآن وعلمه* )
صحيح البخاري 5027
_*"Sebaik-baik kalian adalah orang yang mempelajari Al Qur'an dan mengajarkannya."*_
_(HR. Bukhari 5027 )_

2. RASULULLAH SAW bersabda:
( *خياركم أحاسنكم أخلاقا* )
صحيح البخاري6035
_*"Sebaik-baik kalian adalah orang yang paling baik akhlaknya "*_
_(HR. Bukhari 6035)_

3. RASULULLAH SAW bersabda:
( *خيركم أحسنكم قضاء* )
أي عند رد القرض .
صحيح البخاري رقم 2305
_*"Sebaik-baik kalian adalah orang yang paling baik dalam membayar* (mengembalikan hutang)_
_(HR. Bukhari 2305)_

TIPS LEPASKAN DIRI DARI SEKSA KUBUR

TIPS LEPASKAN DIRI DARI SEKSA KUBUR
Ustaz Ahmad Dusuki @Radio IKIM

■💕Jangan sekali-kali tinggalkan alQuran. Ini cara mudah lepaskan diri dari seksaan kubur.

■💕Rumah yg dibacakan alQuran, pada waktu malam rumahnya bercahaya, sehingga dikenali malaikat.

■💕Jika mati orang yg suka baca Quran ini, cahaya di rumahnya akan diangkat ke langit & malaikat-malaikat akan tau, "ooo..mati sudah si pembaca Quran ini, mari kita solatkan rohnya".

■💕Di dalam kubur, malaikat akan berlemah lembut dgn mayat.

■💕AlQuran akan duduk di dada kita selepas kita selesai dimandi & dikafankan & terus menemani kita di dalam kubur.

Doa ibu lebih mulia

*DOA IBU LEBIH MULIA DARIPADA ULAMA BESAR SEKALIPUN*

(Sekadar Renungan)

Di Hadromaut (Yaman), Setiap orang yang datang menghadap Habib Salim atau Habaib Sepuh yang alim di Tarim untuk minta di doakan, selalu mendapat pertanyaan yang sama :

*"Apakah kamu masih memiliki permata (Ibu) di rumahmu ?"*

Jika jawabannya, masih. Maka beliau dengan halus mengatakan :

*"Tahukah kamu, bahawa doa ibu untukmu, lebih mulia dan Makbul dari pada Doa seorang Wali Besar sekalipun ?"*

Ketika Habib Umar Bin Hafidz dan abangnya Habib Ali Masyhur Bin Hafidz masih bayi dan sering menangis,
Ibunda mereka Hubabah Zahra, akan memeluk dan membelai anak anaknya sambil mengusap kepala mereka.

Kepada Habib Ali Masyhur, beliau sering
berbisik *"Mufti, Mufti"* dan sekarang Habib Ali Masyhur telah menjadi *Mufti Yaman.*

Kepada Habib Umar sang ibunya selalu berdoa
*"Da'i, Da'i"*. dan kini Habib Umar telah menjelma menjadi *Da'i Islam* terkenal di zaman ini.

Rasulullah ﷺ bersabda :
*"Orang tua adalah pintu syurga yang paling tengah, maka jangan sia-siakan pintu itu atau jagalah ia."*
Hadis Riwayat : Tirmizi

Shortnote kuliah ustaz azhar idrus..masjid pengadang baru..8 mac 2017

🎨195.Shortnote Kuliah Maghrib Al Fadhil Ustaz Azhar Idrus (Bahasa Standard).

💡:Ilmu Akhirat Dari Murobbi UAI.

🕌:Masjid Jami' Pengadang Baru Kuala Terengganu | 9 Jamadil Akhir 1438H / 8 March 2017.
📖:Kitab hidayatul Sibyan | Bab Haji Dan Umrah.

'Start kitab ni tahun 21 october 2000..21 syawal 1429 (17 Tahun dah)'

◾..Syarat wajib haji dan umrah..Allah kate hendaklah kamu sempurne ibadat haji dan umrah..wajib ni umrah wajib..yang umrah sunat tu die gi dah haji..macam haji jugak..haji pertame wajib..haji ke 2..sunat..tapi org xpanggil haji dan umrah..org panggil buat haji saje..die due perkare..habis haji buat umrah..

◾..Ade 3 jenis haji..haji kiron..haji tamakttok..haji mufrod..ikut mung nak buat haji yg mane masing2..macam wirid lepas sembahyang lah..afdhol imam syafie kate wirid bersame imam..

◾..Org kapir xwajib haji atas dunia..tapi di akhirat nanti akan ditanye..org oku org gile xwajib haji walau die org kaye..org gile sembahyang xwajib..bersuci pade hadas org gile xwajib..org gile wajib keluar zakat dah die ade pitih 2.6 biilion..mu jangan politik..org gile xreti keluar zakat..waris lah kene keluar..

◾..Org gile makan pusaka boh..kenape mung xberi adik mung gile pusaka..mu tipu die..makan haram..mazhab mende mung ni..due org xmakan pusaka..pertame die tukang bunuh org yg beri pusaka..kedua anak yg murtad..nauzubillah..

📸254.Shortnote Kuliah Maghrib Al Fadhil Ustaz Azhar Idrus_03/08/2017_surau felda bukit bading

📸254.Shortnote Kuliah Maghrib Al Fadhil Ustaz Azhar Idrus (Bahasa Standard).

💡:Ilmu Akhirat Dari Murabbi UAI.

🕌:Surau Felda Bukit Bading Ajil Hulu Terengganu | Khamis:11 Zulkaedah 1438H / 3 Ogos 2017M.
📖:Kitab Perukunan | Bab:Padang Masyar.

◾A..PADANG MASYAR APA MAKNA?..padang tu tempat luas..masyar ni maknenye apebila kite iring bawak orang kumpul setempat..ade malaikat lah yang iring..tempat berhimpun setelah diringini kubur masing2..wajib kite beriman..keje ulamak die check hadis ni soheh ke..palsu..jadi bukan keje kite nak check hadis..

◾B..Kalau apek pandai dari kite bab enjin..walau die sembah tok pekong..boleh kite percaye..pasal die lebih tahu dari kite..dah sini siape pandai dari ulamak..cube bangun?..jadi hal agame kite serah pade ulamak..

◾C..Padang masyar berlaku pade hari kiamat..mulenye kiamat..mase lepas mati..tu start kiamat kecil bagi kite..kiamat besar pecah langit..bulan berlage dengan matahari..dacing x taw lah berlage lepas kemane..mung jangan politik..ni citer bab kiamat..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Mung Tanye, UAI JAWAB

LANGSUNG DARI MEKAH(JIKA TIDAK BOLEH LOAD,SILA REFRESH PAGE)

LANGSUNG DARI MEKAH.sila klik disini xxxxx

Dapatkan Domain dan Hosting Termurah di Malaysia

Malaysia Web Hosting

GUNALAH PAYPAL UTK BISNES ANDA

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

USTAZ AZHAR DI FACEBOOK

CERAMAH DAN KULIAH TUAN GURU NIK ABDUL AZIZ

Langgan Sekarang:

Senarai Pengedar VCD Yang Sah

Che Mohd : Kuala Terengganu : 019 927 4186/017 910 0958
Tg Yong : Kuala Terengganu : 013 950 4919
Nazri : Losong : 019 925 6156
Abd Rahim : Batu 6 : 017 966 0266
Ju : Kuala Ibai : 019 991 5568
Ahmad Jefri : Dungun : 013 980 7076
Mohd Zahariza : Kemaman : 019 989 2325
Rosli Ngah : Pasir Puteh : 013 989 8867
Rashid Ismail : Kelantan : 017 930 0470
Haji Man : Kelantan : 012 908 3958
Zam Abd Wahab : Endau/Mersing : 016 776 8789
Hj Hashim : Kuantan : 019 982 4009
Annuar : Temerloh : 019 931 6843
Khairul Azha : Melaka : 019 245 7253
Jafry : Johor : 013 755 6016
Aizat : Kedah : 019 512 1064