IKLAN: Tawaran Menarik UNTUK PENGUNJUNG BLOG INI

IKLAN: Tawaran Menarik UNTUK PENGUNJUNG BLOG INI
TUKARKAN SIMKAD PREPAID ANDA KE SIMKAD PREPAID TONE EXCEL. DENGAN MODAL SERENDAH RM95.40 ANDA AKAN DIBERI SIMKAD PERCUMA DAN KREDIT RM30. Nak tahu APA KELEBIHANNYA? ANTARANYA: Jika anda topup RM30, anda akan dapat kredit/airtime sebanyak RM30 dan tambahan data internet sebanyak 1.5 GB. Jika anda topup RM50, anda akan dapat kredit/air time sebanyak RM50, tambahan data internet sebanyak 2.5 GB dan 100 minit panggilan percuma kesemua rangkaian., TAKAFUL PERCUMA RM50,000. KLIK LINK DIATAS

Kuliah Ustaz Afis Ibrahim I 12 JANUARI 2017

12 JANUARI 2017
Kuliah maghrib mingguan
Ustaz Afis Ibrahim
Sambungan Kitab 'Pengajaran Anak-Anak'
MASJID AL-IKHLAS, KG BANGGOL TUAN MUDA, MANIR, KUALA TERENGGANU, TERENGGANU DARUL IMAN

12 JANUARI 2017
Kuliah maghrib mingguan
Ustaz Afis Ibrahim
Sambungan Kitab 'Pengajaran Anak-Anak'
MASJID AL-IKHLAS, KG BANGGOL TUAN MUDA, MANIR, KUALA TERENGGANU, TERENGGANU DARUL IMAN

Shortnote Kuliah Maghrib Al Fadhil Ustaz Azhar Idrus _ 9januari 2017

🎨163.Shortnote Kuliah Maghrib Al Fadhil Ustaz Azhar Idrus (Bahasa Standard).

Ilmu Akhirat Dari Murobbi UAI.

Surau Kg Pak Tuyu Kuala Terengganu | 9 January 2017.
Kitab Muhimmah Al Mawaizd.

Aurat tu aib..org yang berusahe membuke aib orang satu kali..maka Allah buke aib die 70x..jadi namimah salah satu dose besar ialah memburuk orang..jadi ni semua ni kene azab..dalam kubur..

🍊.. Ade org kene azab sebab dose2 kecil..berjalan atas muke bumi citer aib org..gi rumah leha..gi rumah senik..habis dapur kate org yang xberehi tu habis orang die citer..xdan masuk nerake lagi..dalam kubur kene pukul dah..sebab tu kene azab parah la nanti..

🍊.. Yang haram kite umpat org yg buat dose sembunyi..kite jalan pantai la..kite tengok tok bilal bawak awek tepi pantai..tok siak kg aku dah soheh...lesok tu kite citer ke org lain kedai kopi haram..sebab die buat dose sembunyi..kite jumpe die ah citer ah kat die..meh sini tok siak aku tengok mung bawak awek tepi pantai..jadi nikah laaa..baru betul..bahkan dose kite citer kat org..Allah xampun dose mung..jangan main2..

🍊.. Biar suami tanye pun..sayang2 masuk sebelum nikah dulu ade x dating dengan siape2?..jawabnye jangan bgtaw..jangan tunjuk wara' ah..mu bgtaw je ke suami mung..beranak je duduk surau terus dah..xwajib bgtaw neh..

BANJIR 2017-Lubuk kawah-Jertih-BESUT-Teganung Tanoh Air Kite

BANJIR 2017-Lubuk kawah-jertih-Teganung Tanoh Air Kite
CRDT-RAKAN FB PEJO BUCIT
BANJIR 2017-Lubuk kawah-jertih-Teganung Tanoh Air Kite
CRDT-RAKAN FB PEJO BUCIT

Shortnote kuliah ustaz azhar idrus...4 januari 2017...masjid lama durian burung..

🎨159.Shortnote Kuliah Maghrib Al Fadhil Ustaz Azhar Idrus (Bahasa Standard).

Ilmu Akhirat Dari Murobbi UAI.

Masjid Lama Kg Durian Burung Kuala Terengganu | 6 Rabiul Akhir/4 Januari 2017.
Kitab Persiapan Terpuji.

🍇..Mase sihat kite xzikir langsung..mase sakit xde harapan..jadi macam tu jugak dengan kite bace Al Quran..jadi kalau kite nak bace banyak mase sakit..jadi banyak buat amal mase sihat..sampai sakit bende sedap jadi xsedap..banyak bace Al Quran banyak..kite x..pagi2 bace surat khabar..lepas tu facebook..

🍇..Kite x..bace surat khabar..hari2 amal dari zaman mude..sampai 60ms..malam bace pulak..xsalah bace surat khabar..tapi sampai lupe Al Quran..surat khabar kate manusia..banyak penipu..Al Quran semua surah betul..

🍇..Barang pelawak tipu kite suke sangat bace surat khabar..hati dunia dah payah nak masuk barang akhirat..kite akhirat payah..xberat ke akhirat..

30 tanda_tanda hati kotor

30 TANDA-TANDA HATI KOTOR
1. Gelisah walaupun tiada masalah.
2. Selalu berbangga dengan diri sendiri.
3. Angkuh serta sombong dengan pandang hina terhadap orang lain.
4. Tidak amanah dan mungkir janji.
5. Selalu mengintai keaiban orang dan sebarkannya.
6. Suka mengumpat dan membuka aib orang lain.
7. Gembira melihat orang lain susah dan rendah daripada dirinya.
8. Lidah yang tajam atau tidak menjaga hati orang.
9. Suka menyakiti hati orang dengan sindiran.
10. Berlagak alim semata-mata untuk dipuji orang
11. Menyampaikan ilmu dengan riak.
12. Menganggap diri lebih hebat daripada orang lain.
13. Berpakaian elok untuk dipuji Serta menunjuk-nunjuk.
14. Derhaka kepada kedua-dua ibu bapa.
15. Talam dua muka (manis di depan tapi jahat di belakang)
16. Suka menjatuhkan dan memijak orang dengan kuasa yang ada
17. Solat yang tidak khusyuk.
18. Kagum terhadap diri sendiri. Merasa diri bagus serta cerdik.
19. Selalu mengeluh serta tidak redho dgn suratan takdir.
20. Cinta kepada duniawi dan materialistik.
21. Mudah bersangka buruk terhadap orang.
22. Membesar besarkan hal yang remeh temeh.
23. Suka bergosip dan menabur fitnah.
24. Menggunakan agama dan berdengki atas perkara duniawi.
25. Cinta dunia melebihi cintanya pada akhirat. Membesarkan dunia serta berangan-angan untuk dunia.
26. Pendendam.
27. Penting diri dalam semua hal.
28. Berpura-pura dan suka membodek.
29. Tamak haloba serta bakhil serta sangat berkira dengan orang lain.
30. Nafsu serta kehendak syahwat yang tidak terbendung.
*Kesemua sifat diatas adalah sifat Mazmumah (terkeji). Mari bermuhasabah diri samada hati masih terhijab kepada Allah dengan sifat-sifat buruk diatas atau tidak, jika masih maka hendaklah membersihkannya dengan mengenal Allah, banyak mengingati Allah, berdamping dengan guru pembimbing dan sentiasa bersangka baik kepada Allah dan makhlukNya.
SILA SHARE DAN SEBARKAN
C n P.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Mung Tanye, UAI JAWAB

LANGSUNG DARI MEKAH(JIKA TIDAK BOLEH LOAD,SILA REFRESH PAGE)

LANGSUNG DARI MEKAH.sila klik disini xxxxx

Dapatkan Domain dan Hosting Termurah di Malaysia

Malaysia Web Hosting

GUNALAH PAYPAL UTK BISNES ANDA

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

USTAZ AZHAR DI FACEBOOK

CERAMAH DAN KULIAH TUAN GURU NIK ABDUL AZIZ

Langgan Sekarang:

Senarai Pengedar VCD Yang Sah

Che Mohd : Kuala Terengganu : 019 927 4186/017 910 0958
Tg Yong : Kuala Terengganu : 013 950 4919
Nazri : Losong : 019 925 6156
Abd Rahim : Batu 6 : 017 966 0266
Ju : Kuala Ibai : 019 991 5568
Ahmad Jefri : Dungun : 013 980 7076
Mohd Zahariza : Kemaman : 019 989 2325
Rosli Ngah : Pasir Puteh : 013 989 8867
Rashid Ismail : Kelantan : 017 930 0470
Haji Man : Kelantan : 012 908 3958
Zam Abd Wahab : Endau/Mersing : 016 776 8789
Hj Hashim : Kuantan : 019 982 4009
Annuar : Temerloh : 019 931 6843
Khairul Azha : Melaka : 019 245 7253
Jafry : Johor : 013 755 6016
Aizat : Kedah : 019 512 1064